54.81.182.16 US
 

Vukovar: Zamjenik šefa Misije OESS-a sastao se s predstavnicima Vijeća nacionanih manjina

Piše:
četvrtak, 4.3.2004. 17:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U VUKOVARSKOM sjedištu OESS-a održan je danas radni sastanak predstavnika vijeća nacionalnih manjina s područja Vukovarskosrijemske i Osječkobaranjske županije sa zamjenikom šefa Misije OESS-a u RH Robertom Beckerom, koji je u posjetu Vukovaru.

Razgovarali su o budućoj ulozi vijeća u radu lokalne uprave kao i o nedovoljnoj upućenosti u rad vijeća, kako samih pripadnika manjina, tako i predstavnika vlasti.

Nakon današnjeg sastanka zamjenik šefa Misije OESS-a Becker istaknuo je da je osnivanje vijeća nacionalnih manjina važan korak u razvoju Hrvatske i njezina civilnog društva.

Predstavnici osam različitih vijeća iz obiju županija izvijestili su Beckera o načinu svoje organizacije i o suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave.

"Impresioniran sam načinom njihova organiziranja unutar vijeća, ali i kako shvaćaju svoju ulogu, ne samo u svojim manjinskim zajednicama, nego i šire. Njihov je rad usmjeren na jačanje ove regije u Hrvatskoj, a također i Hrvatske u cijelosti jer je njihov rad bitan u pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji", izjavio je Becker. Dodao je da problema ima, ali da ga ohrabruje predanost predstavnika vijeća nacionalnih manjina, kao i odgovori koje su oni dobili od jedinica lokalne uprave i samouprave.

Josip Kel, predsjednik Koordinacije vijeća nacionalnih manjina za područje Vukovarsko-srijemske županije, naglasio je potrebu zajedničkog rada na dobrobit svih manjina obiju županija, jer, kako je rekao, zajedničkim nastupom prema županiji i institucijama lokalne uprave i samouprave mogu puno postići, posebno u vezi sa školovanjem djece pripadnika manjina.

Kel je najavio i skorašnju sjednicu Koordinacije vijeća nacionalnih manjina, na kojoj će se naći i pitanje njihova financiranja.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije