Zadar: HSP haašku optužnicu protiv Norca smatra nastavkom kriminalizacije domovinskog rata

PREDSJEDNIK zadarskog HSP-a Danijel Kotlar izjavio je danas da je haaška optužnica protiv generala Mirka Norca "nastavak kriminalizacije Domovinskog rata, pa se može postaviti pitanje je li taj rat bio opravdan i što mu je bio cilj".

Po njegovim riječima "sve se više spušta granica zapovjedne odgovornosti u haaškim optužnicama".

"Nakon optužnice protiv generala Norca moguće je očekivati nove optužnice za niže zapovjednike HV-a", rekao je Kotlar na konferenciji za novinare.

Izrazio je ogorčenost šutnjom braniteljskih udruga, a s druge strane, kako je rekao, "srpski predstavnici u Hrvatskoj sve glasnije zahtijevaju isticanje svoje zastave i himne, što izravno vodi aspiracijama u negdašnjem planu Z-4". "To HSP nikad neće prihvatiti jer je to plod bolesnih ambicija Milorada Pupovca", rekao je Kotlar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik HSP-a Tonči Tadić i član Predsjedništva HSP-a Miljan Sesar govorili su o HSP-ovu prijedlogu zakona o vlasništvu koji će ta stranka predložiti Vladi i Hrvatskom saboru na prihvaćanje. Cilj tog zakona je spriječiti prodaju 750 malih i otoka i hridi koji su zadnjih mjeseci sve više na meti interesa stranih državljana, rekli su. Po Tadićevim riječima Hrvatska se ne smije odreći tog blaga, a po HSP-ovu zakonskom prijedlogu država bi imala pravo prvokupa. Sadašnji vlasnici mogli bi ih prodati uz novčanu naknadu po tržišnoj vrijednosti, smatraju čelnici HSP-a.

Tadić je rekao kako je nužno donijeti takav zakon o vlasništvu jer "oni koji dolaze kupiti te otoke nisu ulagači, nego obični špekulanti na tržištu nekretnina".

(Hina) xima yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara