Zadar: svečano proslavljen blagdan Uskrsa

Blagdan Uskrsa svečano je danas proslavljen u svim župana Zadarske nadbiskupije, a najsvečanije je bilo u zadarskoj katedrali sv. Stošije gdje je zadarski nadbiskup Ivan Prenđa, pred mnoštvom vjernika, predvodio svečano uskrsno misno slavlje, uz nastup Mješovitog katedralnog zbora.

Zadarski je nadbiskup pozdravio nazočne pozdravom Krista Uskrsloga - mir vama. Pozdravio je sve obitelji, predstavnike udruga, brojne dužnosnike gradskih i županijskih vlasti i, kako je rekao, posebice sve one koji u svom životu nose različite rane.

Zauvijek možemo doći do Isusa Krista koji nosi svoje rane kako bi nas liječio i spasio, istaknuo je nadbiskup Prenđa i pozvao okupljene na molitvu za život svojih obitelji, svoga grada i domovine.

Nadbiskup Prenđa je na njemačkom i talijanskom jeziku pozdravio vjernike koji su kao gosti došli iz tih zemalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj propovijedi zadarski je nadbiskup rekao da je Kristovo uskrsnuće temelj egzistencije Crkve kroz stoljeća i temelj postojanja svakoga od nas. Kristovo spasenje je stara, nova i uvijek ista istina na kojoj se temelji naša nada, smisao postojanja svakoga od nas i smisao Crkve i naše vjere, rekao je nadbiskup zadarski.

Na središnjem Narodnom trgu priređen je koncert klape Intrade u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, na kojemu je mnoštvo Zadrana i gostiju u svečanom ozračju uživalo u klapskim pjesmama.

(Hina) ximar yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara