54.196.47.145 US
 

Zagreb: GSKG treba poduzeti sve za rješavanje slučajeva bespravnog useljavanja u gradske stanove

Piše:
petak, 30.4.2004. 14:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NADZORNI odbor i Uprava Gradskog stambenokomunalnog gospodarstva d.o.o. danas su zaduženi da poduzmu sve kako bi se ispitali i dokraja razriješili slučajevi vezani uz bespravno useljavanje u stanove u gradskom vlasništvu što je bilo objavljeno u medijima.

To je izvijestio predsjednik Skupštine trgovačkih društava Ladislav Preživalo nakon održanih zajedničkih sjednica skupština.

Rekao je i da je prihvaćen rebalans plana poslovanja Gradske plinare za 2004. Povećanje nabavne cijene prirodnog plina uzrokovalo je povećanje prodajne cijene za četiri posto pa će se ukupni prihodi prema rebalansu plana povećati 2,3 posto tj. sa 732,5 milijuna kuna na 749,2 milijuna, a ukupni rashodi 3,2 posto, s planiranih 705 milijuna kuna na 727,6 milijuna.

Podsjetimo, postojeća cijena kubnog metra plina za široku potrošnju je bila dvije kune, a nakon povećanja bit će 2,08 kuna.

"Vodoopskrba i odvodnja" će zatražiti od Gradskog poglavarstva prethodno mišljenje o dodjeli poslovnog udjela Hrvatskim vodama za iznos uloženih sredstava (oko 50 milijuna kuna) za gradnju kapitalnih građevina u sustavu vodoopskrbe i odvodnje.

"Čistoći" je dana suglasnost za Program poticajnih i rentnih mirovina u 2004. po kojem bi u starosnu ili prijevremenu mirovinu otišlo 49 radnika. Potrebna sredstava za realizaciju navedenoga iznose 6,6 milijuna kuna.

Na zajedničkoj sjednici Skupštine u trgovačkim društvima prihvaćene su molbe za financiranje kazališnih produkcija Kazališne grupe Lectirum (predstava A.P. Čehova "Prosidba") i Glumačke družine Histrion (Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini od 5. srpnja do 31. kolovoza) sa po 50.000 kuna. I Radiju 101 je odobrena donacija od 100.000 kuna za proslavu 20. obljetnice osnutka.

Udruzi Zagrebački bokci je odobrena donacija od 60 auto guma, dvije trokolice, pet sudopera, dva tepiha i raznog alata.

(Hina) xbdj yaz

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije