Zagreb i Mostar proširit će gospodarsku suradnju

ZAGREB i Mostar vrlo dobro surađuju u području kulture i zdravstva, a dva će grada ubuduće proširiti suradnju i na gospodarstvo, izjavili su nakon sastanka zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić i Hamdija Jahić, gradonačelnik Mostara, na čelu mostarskog izaslanstva koje je u dvodnevnom posjetu Zagrebu.

Zbog bolje prometne povezanosti Zagreba i Mostara, mostarsko izaslanstvo već je bilo na sastanku u "Croatia airlines"-u gdje je razgovaralo o uspostavi redovite linije Zagreb-Mostar i obrnuto.

Posjetilo je i zagrebačku Zračnou luku, koja je u 35-postotnom gradskom vlasništvu, kako bi dogovorilo mogućnosti suradnje na revitalizaciji Zračne luke Mostar, za koju je od ove godine nadležan Grad Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagreb će pomoći Mostaru i pri izgradnji tamošnjeg Kliničkog bolničkog centra, a, po riječima Milana Bandića, nastojat će da dio novčane pomoći ode i za obnovu kuća Mostaraca koji trenutno žive u Zagrebu, a žele se vratiti u svoj grad, baš kao što je to bio slučaj s Derventom u Bosanskoj Posavini.

Od zadnjeg posjeta izaslanstva Grada Zagreba Sarajevu i Mostaru 2001., u Zagrebu i Mostaru gostovali su brojni umjetnici. Među brojnima u Mostaru su bili Zagrebačka filharmonija i Kazalište "Komedija", a upriličene su i večeri poezije Dragutina Tadijanovića i Tina Ujevića, dok je u Zagrebu gostovao HNK Mostar i mostarsko lutkarsko kazalište.

"Takva zapažena suradnja ne čudi jer su Zagreb i Mostar tradicionalno vezani gradovi", istaknuto je na sastanku, a dogradonačelnik Bandić najavio je da će ponovno posjetiti Mostar, ali ovaj put sa skupinom zagebačkih gospodarstvenika.

Gradonačelnica Vlasta Pavić nije bila na sastanku zbog zauzetosti drugim obvezama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara