Zagreb: Oteli mu brata zbog duga poznanika za kojeg je garantirao

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas da je krajem prošlog tjedna riješila slučaj otmice 27-godišnjaka kojega su četvorica muškaraca otela u Zagrebu i držala zatočenog u Vinkovcima sve dok policija nije uhitila organizatora otmice.

Motiv otmice je neriješen imovinsko-pravni odnosi između 26-godišnjeg prvoosumnjičenika i 32-godišnjeg brata otetog mladića. On je, naime, garantirao da će njegov poznanik isplatiti 80 tisuća kuna za osobni automobil koji je kupio od prvosumnjičenog, no poznanik nije poštovao uvjete isplate, izvijestila je zagrebačka policija.

Brat otetog mladića otmicu je prijavio 23. travnja oko 17 sati. Četiri sata ranije četiri muškarca su u zagrebačkom naselju Malešnica, uz prijetnju oružjem, oštećenog vezali lisicama, nasilno ugurali u automobil i odvezli u jedan stan na području Zagreba, a potom premjestili u Vinkovce.

Oteti mladić je iz Vinkovaca idućeg dana telefonom razgovarao s bratom i ocem, od kojih su otmičari tražili 100 tisuća kuna otkupnine. U međuvremenu je PU vukovarsko-srijemska otkrila identitet organizatora otmice, koji je uhićen i doveden u Zagreb. Nakon njegova uhićenja oteti mladić je pušten na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po dolasku u Zagreb on je policiji ispričao da je prilikom otmice udaren pištoljem po glavi.

U nastavku kriminalističke obrade policija je utvrdila identitete ostale trojice otmičara, koji su u dobi od 48, 31 i 26 godina, a pronađena je i obiteljska kuća u Vinkovcima u kojoj je mladić bio zatočen.

Policija nije iznijela ostale detalje uhićenja otmičara i oslobođenja mladića.

Sva četvorica osumnjičenika od ranije su poznata po nasilničkim kaznenim djelima, kažu u policiji koja nije željela otkriti njihov identitet.

Prvoosumnjičeni je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, protiv dvojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava redovnim putem, dok je nad četvrtim 26-godišnjim osumnjičenikom još uvijek u tijeku kriminalistička obrada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara