54.81.71.187 US
 

Zagreb: Poglavarstvo o planovima uređenja grada i drugome

Piše:
srijeda, 12.5.2004. 16:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je na opširnoj sjednici s čak 39 točaka utvrdilo programe urbanističko-arhitektonskog natječaja za uređenje središta Sesveta i za Dječji vrtić "Sunce-Retkovec" u Ulici Dubrava te za izradu Urbanističkog plana uređenja područja Veslačka ulica Trnje.

Pročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Ana Mrak-Taritaš izrazila je zadovoljstvo što će sesvetsko središte konačno dobiti "fizionomiju gradskog centra".

Napomenula je i da će u području Veslačka-Trnje prema postojećim smjernicama za organizaciju prostora biti moguća izgradnja višekatnica uz preporuku pet do šest katova, Predlaže se obnova kompleksa Veslačkog kluba "Zagreb", zelenilo uz savski nasip i sadnja drvoreda te uz istočnu granicu rušenje postojećih objekata individualnog stanovanja.

Poglavarstvo je danas donijelo zaključak o kupnji zemljišta od INA-e- Industrije nafte Zagreb za 2,3 milijuna kuna radi izgradnje raskrižja Slavonske-Radničke-Heinzelove ulice. S još nekim vlasnicima tamošnjeg zemljišta Grad će sklopiti nagodbu o naknadi od 1,9 milijuna kuna.

Na sjednici je data ovlast gradonačelnici za sklapanje nagodbe Grada Zagreba i Nadbiskupije zagrebačke kojom bi se riješio crkveni zahtjev za gradnjom sakralnih objekata u Travnom i Sopotu odnosno gradnja objekata športsko-rekreacijske namjene, što je predviđeno po važećem Generalnom urbanističkom planu Zagreba.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lazanja je izvijestio da će se ove školske godine u 55 gradskih i 28 privatnih i vjerskih dječjih vrtića biti upisano oko 30.000 djece što je 64 posto populacije od jedne godine do polaska u školu. Naglasio je da bi ove godine trebalo svakako dovršiti dječje vrtiće na Malešnici i Jarunu te smanjiti cijene jasličkog smještaja kojeg je ujedno i premalo s obzirom na interes.

Danas je prihvaćeno izvješće o planu upravljanja lokalnim vodama za slivno područje Zagreba s prihodima od 124,2 milijuna kuna u 2003. od vodne slivne naknade i plan upravljanja za 2004.

Za sufinanciranje nabave opreme Klinici za tumore Zagreb iz gradskog proračuna je izdvojeno 3,9 milijuna kuna što je pola potrebnog iznosa kojeg će osigurati država.

Grad je dao i dva milijuna kuna potpore za Međunarodnu vrtnu izložbu "Floraart" i 800.000 kuna za izgradnju Nadbiskupske klasične gimnazije u Zadru. Iz tekuće pričuve izdvojeno je 550.000 za troškove organizacije Dana maturanata, 300.000 kuna Humanitarnoj udruzi Hrabro srce za projekt hitne službe za djecu s malignim tumorima i 232.000 kuna potpore za proslavu 20. obljetnice Radija 101.

Zaključak o dodjeli Plaketa Grada Zagreba odgođen je zbog primjedaba Hrvatskog helsinškog odbora na emisiju "Noćna mora" Željka Malnara, koja je među predloženima za gradsku plaketu.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije