54.196.47.145 US
 

zagreb: poglavarstvo osnovalo povjerenstvo za nabavu kredita

Piše:
četvrtak, 11.3.2004. 15:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je donijelo zaključak o osnivanju i imenovanju Stručnog povjerenstva za pripremu i provođenje postupka nabave dugoročnog kredita (odnosno odabir banke ponuditelja financijskih sredstava) za kreditiranje investicijskih projekata u Zagrebu kojeg će voditi Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije. L

Proračunom za 2004. je planirano kreditno zaduženje grada od 250 milijuna kuna za tu svrhu, a nakon provedbe postupka javne nabave Poglavarstvo će predložiti Skupštini donošenje Zaključka o zaduživanju. Stručno povjerenstvo je bilo potrebno imenovati po Zakonu o javnoj nabavi.

Na današnjoj sjednici je prihvaćeno izvješće o izradi Programa za poboljšanje kreditne sposobnosti Grada Zagreba. Donesen je i zaključak da Grad Zagreb i Tehnološki park Zagreb sklope Ugovor o pružanju konzultantske usluge za realizaciju projekta "Uspostavljanje sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000 u Gradskom uredu za gospodarstvo".

Poglavarstvo je danas donijelo planove sredstava za financiranje javnih potreba u predškolskom odgoju s 552 milijuna kuna, u osnovnom školstvu s 78,7 milijuna kuna i u srednjem školstvu s 17,2 milijuna kuna te učeničkog i studentskog standarda s 16,5 milijuna kuna kao i javnih potreba u tehničkoj kulturi s 11,7 milijuna kuna.

Klasične vrtićke forme nastojali smo nadopuniti drugim sadržajima (predškola, pokusni program za darovitu djecu i sl.), a za srednjoškolce smo izdvojili novac za stipendije za deficitarna zanimanja, rekao je, uz ostalo, Zlatko Šešelj, član Gradskog poglavarstva zadužen za obrazovanje i sport.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Danas je osnovana i radna skupina za izradu nacrta prijedloga Programa poticajnih mjera populacijske politike Grada Zagreba koji će voditi Nada Antić s tim da se Nacrt mora izraditi u roku 90 dana.

Za 11 znanstvenih, kulturnih i javnih djelatnika te drugih osoba od interesa za Grad Zagreb te osoba iznimno teškog socijalno- zdravstvenog položaja Grad će dati stanove u najam. Doneseno je i 12 zaključaka o odobravanju kupnje stana iz Programa društveno poticane stanogradnje.

Vijeća nacionalnih manjina (albanske, makedonske, mađarske, crnogorske i srpske) dobili su danas od Grada na privremeno korištenje poslovne prostore za rad, kao i akademska slikarica Sonja Briski. Grad će kupiti i zemljište za proširenje groblja Markuševac (za 706.8000 kuna) i Mirni gaj na Markovom polju (za 234.924 kuna).

(Hina) xbdj yaz

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije