zagreb: subvencije stočarima i pčelarima

Grad Zagreb će subvencionirati proizvodnju kvalitetnih grla stoke, proizvodnju kvalitetnog i higijenski ispravnog mlijeka i proizvodnju meda na zagrebačkom području.

Iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo je danas priopćeno da će s 200 kuna subvencionirati umjetno osjemenjivanje krava plotkinja po prvom osjemenjivanju i sa 180 kuna krmača nazimica te sa 72 kune osjemenjivanje krmača na vlastitom stadu.

Uzgoj prvotelkinja subvencionirat će se sa 1.000 kuna pod uvjetom držanja najmanje godinu dana.

Proizvodnja mlijeka subvencionirat će se s 0,05 kuna po litri higijenski ispravnog mlijeka isporučenog pravnim osobama registriranim za otkup i preradu mlijeka s otkupnim mjestima na području Zagreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kilogram prodanog ili uslužno punjenog meda subvencija je jednu kunu pravnoj osobi registriranoj za obradu, preradu i skladištenje meda s područja Hrvatske, upisanoj u Upisnik odobrenih objekata Uprave za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Iz Gradskog ureda za poljoprivredu napominju da će se tim mjerama unaprijediti poljoprivreda i stočarstvo, uz uvažavanje posebnosti poljoprivredne proizvodnje zagrebačkog područja, koja je najvećim dijelom orijentirana na prodaju proizvoda u Zagrebu. Također ističu da će subvencije doprinijeti višem stupnju gospodarenja i boljoj opskrbljenosti Zagreba kvalitetnim stočarskim proizvodima iz okolice: mesa i proizvoda od mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda, meda.

(Hina) xbdj/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara