Zagreb: U ponedjeljak počinje rekonstrukcija Tkalčićeve

Rekonstrukcija Tkalčićeve ulice počinje u ponedjeljak pripremnim radovima i trajat će cijelo ljeto, sve do studenoga, do kada je predviđeno uređenje kolnika i rekonstrukcija Tkalčićeve od Skalinske do Miklaušićeve ulice.

Rekonstruirat će se i južni dio Kožarske ulice i urediti parkovne površine istočno i zapadno od Tkalčićeve, prema parku Opatovina. To je nastavak radova u pješačkoj zoni u središtu Zagreba poznatoj po brojnim kafićima i ljetnim terasama.

Iz Gradskog ureda za izgradnju grada navode da je ukupna vrijednost investicije 31,3 milijuna kuna.

Tom će se investicijom izmijeniti niskotlačna plinska mreža s kućnim priključcima, naponska mreža i vodoopskrbni cjevovod, također s kućnim priključcima, dok će postojeći kanal fekalnih voda biti saniran. Bit će izgrađena i distributivna telefonska mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planira se nova kolnička konstrukcija zajedno s novim sustavom odvodnje padavinskih voda, nova javna i dekorativna rasvjeta te opločenje svih pješačko-kolničkih površina. Predviđeno je i krajobrazno uređenje te postavljenje komunalne i urbane opreme.

Rekonstrukcija 433 četvorna metra Tkalčićeve ulice zahtjevan je i složen posao, napominju iz Gradskog ureda za izgradnju grada, ali i dodaju da će korisnicima i vlasnicima poslovnih prostora biti na raspolaganju sva postojeća infrastruktura, osim plina, koji se tijekom radova isključuje.

Dovršenje radova predviđeno je za studeni, kada će se, na kraju, dovršiti preostali hortikulturni radovi.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara