ZAGREBAČKI KVARTET NAJAVIO TURNEJU PO ITALIJI TE PREDSTAVIO PROGRAM ZA SEZONU 2004./2005.

Članovi Zagrebačkog kvarteta Goran Končar, Davor Philips, Ante Živković i Martin Jordan, na današnjoj su konferenciji za novinare najavili svoju svibanjsku turneju po Italiji kao i koncertnu sezonu 2004./2005., te predstavili monografiju u povodu 85. obljetnice djelovanja tog ansambla.

Kako je rečeno, 16. svibnja Zagrebački kvartet nastupa u prestižnoj milanskoj koncertnoj dvorani Auditorium, gdje će izvoditi Papandopulov Kvintet za klarinet i gudački kvartet, te Peti gudački kvartet.

Tom će prigodom biti predstavljeno i notno izdanje Kvinteta, nosač zvuka s djelima Borisa Papandopula, te monografija Jagode Martinčević o 85. obljetnici djelovanja Zagrebačkog kvarteta.

Zagrebački kvartet nastupit će 17. svibnja, u u sklopu manifestacije Genova - europski grad kulture, u genovskoj Palazzi Tursi, a na poziv gradonačelnika toga grada, najavila je hrvatska konzulica u Milanu Vesna Terzić. Na programu će biti djela Mozarta, Šostakoviča i Papandopula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Gorana Končara, svi koncerti u sezoni 2004./2005. rezervirani su za kvartetska djela hrvatskih skladatelja.

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni ansambl, utemeljen 1919., a s prekidom od 1943. do 1954., djeluje do danas. Utemeljili su ga vrsni hrvatski glazbenici i pedagozi Vaclav Huml, Ladislav Miranov, Milan Graf i Umberto Fabri.

Uz Kvartet tijekom desetljeća nastupali su brojni proslavljeni domaći i inozemni glazbenici, a ansambl je dobio niz domaćih i inozemnih glazbenih nagrada i priznanja.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara