54.80.87.250 US
 

ZAGREBAČKO POGLAVARSTVO PRIHVATILO NALAZ REVIZIJE

Piše:
srijeda, 22.9.2004. 14:10
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo je danas Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji gradskog proračuna za 2003. godinu u kojem se, među ostalim, navodi da financijski izvještaji u svim značajnim aspektima iskazuju objektivan i istinit prikaz poslovanja tijekom godine i stanja na koncu godine.

U izvješću, međutim, stoji i da stanje i vrijednost cjelokupne imovine nisu utvrđeni, da imovinsko-pravni odnosi između Grada i Republike nisu riješeni, te da nisu obuhvaćena sva potraživanja i nije obavljen unutarnji nadzor. Također u državni proračun nije uplaćen pripadajući dio sredstava od prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo.

Pojedini proračunski prihodi ne naplaćuju se potpuno i pravodobno odnosno, ne poduzimaju se sve raspoložive mjere naplate. Proračunska sredstva ne koriste se potpuno i pravodobno za izvršavanje poslova i zadaća iz djelokruga pojedinih proračunskih korisnika, stoji u izvješću Državne revizije.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da nalaz revizije nije ni bolji ni lošiji, nego prethodnih godina, odnosno da je "situacija dobra, iako može biti i bolja" i da "...ima dosta prostora da se podigne na višu razinu".

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključke o utvrđivanju programa za izradu detaljnog plana uređenja područja "Gračani - Dolje" i Programa za izradu pozivnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja "Gračani - Dolje - Centar". Prihvatilo je i utvrđivanje

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Programa za izradu Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja stambenog naselja na lokaciji vojarne Špansko - Oranice, te programa arhitektonskog natječaja za izradu idejno - arhitektonskog rješenja za Dječji vrtić Špansko na toj lokaciji.

Prihvaćena je i odluka o donošenju prijedloga Urbanističkog plana uređenja lokacije Odra 2 i dijela naselja Popovec radi upućivanja u javnu raspravu.

Poglavarstvo je usvojilo zaključak o odobravanju kupnje stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za 113 osoba uvrštenih na Konačnu listu prvenstva za kupnju stanova iz Programa POS-a.

Poglavarstvo je odobrilo, među ostalim, nešto više od 235 tisuća kuna za financijsku potporu zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi za nabavku namještaja za opremanje odmarališta u Posedarju i nešto manje od 116 tisuća kuna potpore zagrebačkom Agronomskom fakultetu za opremanje parka oko fakulteta.

(Hina) xdm yaz

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije