54.81.68.240 US
 

Zaklada za razvoj civilnog društva objavila pet natječaja za novčane potpore

Piše:
petak, 11.6.2004. 14:32
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NACIONALNA zaklada za razvoj civilnoga društva danas je objavila prvi niz od pet natječaja za novčanu potporu projektima organizacija civilnoga društva i građanskim inicijativama, kao i dva poziva za suradnjom, vrijednih oko deset milijuna kuna.

Upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić je na konferenciji za novinare pozvala udruge, zaklade i neprofitne ustanove da se do 28. lipnja prijave na natječaj "Naš doprinos zajednici", putem kojega će se s po 15 tisuća kuna financirati stotinjak jednokratnih akcija kojima se razvija svijest o potrebi angažmana za opće dobro, razvoj zajednice, samopomoć i slično.

Natječajem "Zajedno je bolje", na koji se može prijaviti do 9. srpnja, potporama u iznosima do 100 tisuća kuna financiralo bi se 20 zajedničkih projekata udruga i jedinica lokalne samouprave koji potiču razvoj zajednice, a u cilju poboljšanja uvjeta življenja i rada u zajednici.

Potporama do 100 tisuća kuna financiralo bi se i 15 razvojnih programa poticanja socijalnog, neprofitnog poduzetništva i osnaživanja samozapošljavanja na područjima od posebne državne skrbi, otocima i brdsko-planinskim područjima. Na natječaj za ostvarenje tih potpora, pod nazivom "Od ideje do razvoja", treba se prijaviti do 9. srpnja.

U okviru natječaja "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva", na koji se također može prijaviti do 9. srpnja, potporama u iznosima do 80 tisuća kuna financirali bi se projekti i programi koji pridonose demokratizaciji društva i razvoju civilnog društva.

Poseban natječaj organiziran je za udruge kojima bi se sa 100 tisuća kuna financiralo sudjelovanje na međunarodnim skupovima, na kojima bi stjecale iskustva, znanja i vještine za razvoj nevladinog sektora. Rok prijave traje do isteka planiranog fonda za potpore, a zahtjev treba uputiti najmanje 30 dana prije odlaska na skup.

Zaklada je uputila i pozive na suradnju, i to na području provođenja edukacijskih modela namijenjenih suradnji neprofitnog, javnog i poslovnog sektora, poput edukacije volontera, voditelja projekata u udrugama, edukacije o lobiranju i zastupanju i drugo. Drugi poziv odnosi se na suradnju u provedbi istraživanja vezanih uz pozicioniranje i razvoj civilnog društva.

U Zakladi najavljuju da će do kraja lipnja raspisati još dva natječaja - za institucionalne potpore za razvoj i stabilizaciju organizacije te za programsko povezivanje organizacija civilnog društva, a do kraja rujna i natječaj u okviru CARDS pograma, za potpore na jačanju kapaciteta neprofitnih organizacija za pružanje usluga u socijalni skrbi, zdravstvu i izvaninstitucionalnoj naobrazbi.Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije