ZAPALJENO AMERIČKO VOZILO NEDALEKO OD FALLUJE

Američko vojno vozilo zapaljeno je u četvrtak na ulazu u Falluju, gdje se život u četvrtak normalizira nakon užasnog ubojstva četvorice Amerikanaca koji su radili za koaliciju, javljaju agencije navodeći svjedoke.

"U 10.30 sati po lokalnom vremenu, američki se konvoj kretao glavnom cestom na ulazu u Falluju, kada se dogodila eksplozija", izjavio je za AFP Ahmad Jassen (40 godina).

"U eksploziji je stradalo nekoliko osoba, a automobil tipa Humwee se zapalio", dodao je.

Ostaci dvaju zapaljenih vozila koja su pripadala američkim civilima nestali su s mjesta nesreće u tom pobunjenom gradu, pedeset kilometara zapadno od Bagdada, kazao je fotograf AFP-a koji je bio na licu mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima svjedoka koji zbog sigurnosti nije htio otkriti identitet, stanovnici su odnijeli ostatke vozila na nepoznato mjesto, a trupla žrtava su "raskomadali i bacili u rijeku i psima".

U srijedu su nepoznati počinitelji ustrijelili četiri američka civila u dvama automobilima dok su se vozili gradom. Ljutiti stanovnici su lopatama raskomadali dva trupla i objesili ih na most izvikujući protuameričke slogane.

Tekođer u srijedu, pet je američkih vojnika ubijeno nedaleko od grada kada je njihova kolona vozila naletjela na bombu pokraj ceste.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara