završena konferencija "informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje"

Na Plitvicama je danas završena četvrta međunarodna konferencija "Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje" (ICTI) na kojoj je više od 100 sudionika iz deset država raspravljalo o primjeni novih tehnologija u osiguravajućim društvima. L

Konferenciju su organizirali "Institut za osiguranje" i časopis "Svijet osiguranja".

Krajnji je cilj uvođenja suvremenih tehnologija, koje su na konferenciji predstavile svjetski poznate kompanije ORACLE, SAP i IBM te VIPNet, Raiffeisen banka te niz stranih i domaćih proizvođača softvera, da se usluga osiguranja što više približi krajnjem korisniku - osiguraniku i time on postane zadovoljniji.

Konferenciju je otvorio predstojnik Vladina Ureda za internetizaciju Vlade dr. Mladen Mauher. On je govorio o projektima Europske unije koji imaju utjecaj na tržište osiguranja i o mogućem stanju ICT tržišta 2010. godine.

Glavni direktor tvrtke ORACLE Hrvatska Marin Tadić govorio je o razvoju toga tržišta u svijetu, novim trendovima i poziciji Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanosti u sklopu simpozija dodijeljena su priznanja za najbolje web stranice u osiguranju u tri kategorije.

U kategoriji osiguravajuća društva - zlatnu plaketu dobilo je osiguravajuće društvo ZAVAROVALNICA TILIA iz Novog Mesta, u kategoriji mirovinski fondovi - zlatnu plaketu dobio je RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND iz Zagreba, a u kategoriji institucije tržišta osiguranja - zlatnu plaketu dobio je REGOS iz Zagreba, izvijestili su u priopćenju organizatori.

Na ovogodišnjem ICTI-u na Plitvicama sudjelovali su predstavnici Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara