Zbog Japanca koji se ubio otrovnim plinovima policija evakuirala čitavu zgradu

Zbog Japanca koji se ubio otrovnim plinovima policija evakuirala čitavu zgradu

JAPANSKA policija jutros je evakuirala 34 osobe iz stambene zgrade nakon što je jedan stanar počinio samoubojstvo miješajući i udišući pare smrtonosnih kemikalija.

Policiju je pozvao stanar koji je pronašao obavijest na vratima jednog od stanova, koje je upozoravalo na prisutnost smrtonosnih plinova. Nakon što su i ostali stanari zgrade u gradu Kanazawa primijetili čudan miris koji se širi iz stana, policija ih je evakuirala na sigurno, javlja CNN.

U stanu iz kojeg se širio čudan miris pronađeno je tijelo muškarca, zajedno s poljoprivrednim kemikalijama i kemikalijama za čišćenje, koje pomiješane proizvode smrtonosne plinove, kazao je policajac Hiroshi Sakashita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otrovni plinovi koji nastaju miješanjem tih kemikalija mogu nauditi i nekome tko živi u blizini pa policija često mora pribjegavati evakuaciji ostalih stanara.

Vladini podaci pokazuju kako su se najmanje 84 takva samoubojstva dogodila širom Japana tijekom prošlog mjeseca. Policija je počela pratiti i popularne internetske stranice na kojima se mogu naći instrukcije za miješanje kemikalija i koje potiču na samoubojstvo.

B.V.
Foto: stoneschool.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara