ŽELJEZNIČKA NESREĆA U TURSKOJ: KONTROVERZNE IZJAVE O BRZINI VLAKA

Tri osobe protiv kojih je u subotu podignuta optužnica zbog teške željezničke nesreće koja se dogodila u četvrtak u Turskoj izjavile su da je do udesa došlo pri brzini od 130 kilometara na sat za što su dobili odobrenje od Uprave turskih željeznica.

Šef vlaka i dvojica strojovođa tvrde da su odobrenje za tu brzinu kod Pamukove dobili od Uprave turskih željeznica (TCDD), ali u TCDD-u tvrde da takav nalog nisu izdali.

Neki od putnika izjavili su, kako piše istanbulski list Hurriyet, da su vidjeli kako se vlak kretao brzinom od 136 kilometara na sat. Zbog neprilagođene brzine i zavoja četiri posljednja vagona vlaka iskočila su iz tračnica.

Koksal Coskum, Fikret Karabulut i Recep Sonmez stavljeni su u pritvor. Suđenje će početi za 30 dana, a maksimalna kazna zbog nemara na poslu, prema turskom zakonu, iznosi od 3 do 12 mjeseci zatvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, jedan od teško ozlijeđenih putnika je podlegao ozljedama, tako da se crna bilanca željezničke nesreće povećala na 37 putnika. Ranjeno je blizu 80 osoba.

Turski sindikati Slobodnog turskog prometa podnijeli su tužbu protiv ministra prometa Binalija Yildirima, te direktora Turskih željeznica Suleymana Karamana. Tvrdi se da su oni glavni krivci teške željezničke nesreće.

(Hina) xsk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara