Zemunik Gornji: Pupovac s napadnutim srpskim povratnikom

PREDSJEDNIK Srpskoga nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac posjetio je danas u Zemuniku Gornjem srpskog povratnika Nikolu Javora (74) kojega su noću s ponedjeljka na utorak napala dvojica za sada nepoznatih počinitelja, koji su ga lakše ozlijedili i razbili dio namještaja.

Vlada je osudila taj postupak i sve ćemo učiniti da se to više ne događa, izjavio je Pupovac.

Nakon razgovora sa srpskim povratnikom predsjednik SNV-a kazao je novinarima da su zadarskoj policiji poznati počinitelji i tog događaja i onoga od prije mjesec dana u Biljanim Donjim kada je srpskom povratniku Dušanu Lakiću zapaljen dio krova. Policiji su poznate skupine koje stvaraju teškoće i koje stoje iza takvih napada, no postavlja se pitanje zašto policija ne dovrši posao, istaknuo je Pupovac, dodavši da takvi "kriminalni pojedinci imaju svoje političke zaštitnike". S obzirom na to očekujem od Vlade da jasno kaže kako to nije njezina politika, niti je politika koja nosi hrvatsko obilježje, rekao je dr. Pupovac.

Na novinarski upit da kaže koja to politika štiti kriminalne pojedince i skupine i je li možda to HDZ-ova, Pupovac je odgovorio da nije riječ o HDZ-u, ali nije otkrio koja je.

Susretu je nazočio i predsjednik zemuničkog Općinskog vijeća Josip Marušić, koji je izrazio solidarnost i spremnost da pomogne Javoru želeći da napad na nj, kako je rekao, ne bude mrlja na Zemuniku i Zadru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Marušićevim riječima to su učinili "pijani pojedinci koji su iste noći provalili i u trgovinu u Zemuniku Donjem".

Nikola Javor je rekao da nema problema sa susjedima Hrvatima. "Sve što imam dala mi je Hrvatska i ne bih želio da padne mrlja na Hrvate", naveo je Javor.

Dodao je da želi samo mir, koji mu, kako je istaknuo, neki pojedinci ometaju, tako što mu gone stado ovaca na njegovu imanju.

(Hina) ximar ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara