Žestoko američko bombardiranje Najafa

Žestoko američko bombardiranje Najafa

AMERIČKI ratni zrakoplovi žestoko su u petak ujutro bombardirali ciljeve u Najafu, posebice ciljajući groblje na kojem su se u tom svetom šijitskom gradu ukopali pripadnici radikalnog vođe Moqtade Sadra, izvješćuju agencije.

Iznad grada se dižu stupovi dima. Šijitski borci su posvuda u gradu, no stanovnici su se zbog borbi povukli u kuće.

U Samarri poginula 2 iračka civila, Talijani se sukobili sa šijitskom milicijom u Nasiriji

Dva iračka civila poginula su a 13 je ranjeno u sukobima američkih snaga i pobunjenika u Samarri u četvrtak navečer, dok su se talijanske snage stacionirane u Nasiriji sukobile u petak s pripadnicima šijitske milicije.

U Samarri, sjeverno od Bagdada, dva su muškarca poginula kada je američko zrakoplovstvo ispalilo rakete na jednu navodnu bazu pobunjenika. Među 13 ozlijeđenih troje je djece i dvije žene, rekao je liječnik iz bolnice u Samarri.

U desetak napada koji su započeli nešto iza ponoći, pristaše Moqtade Sadra su napali talijanske ophodnje, iračku policijsku postaju i električnu centralu u Nasiriji, objasnio je glasnogovornik.

U sukobima u Nasiriji zasad nema dojava o žrtvama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kapetan Ettore Sarli je kazao da talijanske postrojbe traže posredovanje guvernera grada u pregovorima s gerilcima, pripadnicima Sadrove milicije poznate kao Vojska Mehdi.

.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara