54.83.66.51 US
 

Znanstveni skup hrvatskih agronoma od 19. do 21. veljače

Piše:
petak, 14.2.2003. 15:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

TRADICIONALNI 38. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u Opatiji od 19. do 21. veljače pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Zlatka Tomčića.

Skup su organizirali Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet osječkoga Sveučilišta i ministarstva poljoprivrede i šumarstva te znanosti i tehnologije u suradnji s poljoprivrednim institutima, službama i društvima.

Svrha je skupa podastrijeti javnosti rezultate znanstvenoga rada hrvatskih i inozemnih stručnjaka i tako omogućiti bolju primjenu znanstvenih i stručnih dostignuća na poljoprivredna gospodarstva i gospoadrske stručnjake.

Održavanje skupa poklapa se s proslavom 84. obljetnice osnutka Agronomskoga fakulteta.

Za 38. znanstveni skup hrvatskih agronoma prihvaćeno je 166 priloga, među kojima i 63 priloga znanstvenika iz devet zemalja, a bit će predstavljeni kao usmena izlaganja ili posteri. Prilozi se odnose na sve poljoprivredne grane, a predavanja će se održati u osam sekcija - agroekonomika, genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo, pčelarstvo, ratarstvo, ribarstvo, stočarstvo i voćarstvo.

Bit će iznesena najnovija znanstvena dostignuća u oplemenjivanju bilja, selekciji, ekologiji, uzgoju domaćih životinja, informatizaciji poljoprivrede, tehnološkim procesima i gospodarskim aspektima poljoprivredne proizvodnje.

U plenarnim izlaganjima posebna će se pozornost dati reformi poljoprivredne politike i nacionalnom programu za poljoprivredu i seoska područja.

Predavači iz Njemačke, Irske i Slovenije govorit će o iskustvima u razvoju poljoprivredne proizvodnje u svojim zemljama, a iznijet će i svoje koncepcije poljoprivrede budućnosti.

Održat će se i dva okruga stola na kojima će se razmotriti stanje sjemenarstva u Hrvatskoj te pitanja što donosi reforma poljoprivredne politike.

Godišnja znanstveno-stručna savjetovanja agronoma održavaju se od 1964., a od 1997. sve više poprimaju znanstveni značaj.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije