ŽUŽUL I HRVATSKO IZASLANSTVO POSJETILI SVEUČILIŠTE WEITZMAN

Hrvatsko je izaslanstvo, u kojem se nalaze ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, u srijedu su, posljednjeg dana svog višednevnog boravka u Izraelu, obišli izraelski institut Weizmann u Rehovotu.

Institut Weizmann, koji je ime dobio po prvom izraelskom predsjedniku Haimu Weizmannu, osnovan je

1934. godine i danas je jedan od vodećih instituta u području znanosti i istraživanja u svijetu. Istraživanja su podijeljena u pet područja od biologije, kemije, biokemije, fizike do matematike.

U sklopu velikog kompleksa Instituta radi 2.500 ljudi od čega je njih tisuću aktivno uključeno u istraživanja na području znanosti.

Institut Weizmann njeguje interdisciplinarni pristup u svom radu, a u raznim programima i istraživanjima

sudjeluju i stručnjaci iz čitavog svijeta. Određeni broj stručnjaka i post-diplomanata iz Hrvatske već je posjećivao Institut Weizmann a ta bi se praksa u budućnosti trebala i pojačati.

Hrvatsko izaslanstvo u srijedu će se, prije odlaska iz Izraela, u Tel Avivu sastati s predsjednikom

izraelske Laburističke stranke Shimonom Peresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom svog boravka u Izraelu, Žužul je o hrvatsko-izraelskim odnosima razgovarao sa svojim domaćinom izraelskim ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom, premijerom Arielom Sharonom, te predsjednikom Mosheom Katsavom, dok su se ministri Primorac i Čobanković sastali sa svojim resornim kolegama.

(Hina) xnab ybr__________________________________

Do you Yahoo!?

Yahoo! Mail - More reliable, more storage, less spam

http://mail.yahoo.com

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara