130. obljetnica vatrogasnog društva Križevci

Piše:
nedjelja, 19.9.2004. 13:24
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Svečanom sjednicom u Hrvatskom domu u Križevcima danas je obilježena 130. obljetnica križevačkoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD), jednog od najstarijih u Hrvatskoj, koje, uz zaštitu od požara, promiče kulturne i društvene djelatnosti. L

Tim povodom predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Teodor Fricki, predao je križevačkom DVD-u najveće društveno priznanje - Povelju sa zlatnim obilježjem i Plaketu "Đure Deželića".

Plaketom "Mirko Kolarić" Hrvatske vatrogasne zajednice za životno djelo odlikovan je vatrogasni dužnosnik Marijan Vučetić, a odlikovanjem za posebne zasluge vatrogasac Josip Smiljan.

Zlatnu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice dobio je vatrogasac Zdenko Antolčić, dok su Dragan Vrbanec, Vlado Jakopović i Valent Furmeg odlikovani zlatnim plamenicama.

Veći broj križevačkih dragovoljnih vatrogasaca odlikovani su srebrnim i brončanim odličjima i plamenicama za svoj predani rad na zaštiti od požara, a 53 građana, društva i poduzeća dobili su spomen plakete i zahvalnice križevačkoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva za pomoć i suradnju.

Jer, kako je istaknuo predsjednik križevačkog DVD-a Božidar Štubelj, "bez njih i potpore Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, teško bi se nabavljala vatrogasna oprema i pomagala".

(Hina) xonov ysp

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije