Američki strip otkriva superjunakinju - princezu Dianu

Piše:
srijeda, 9.7.2003. 11:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Američki strip otkriva superjunakinju - princezu Dianu BRITANSKA princeza Diana bit će ujesen reinkarnirana kao superjunakinja stripa, najavljuju ovih dana u izdavačkoj kući Marvel Comics.

Lik Lady Di pojavit će se u priči u pet nastavaka pod naslovom "Di Another Day" u Marvelovom mjesečnom stripu "X-Statix", nastavku popularnih "X-Men", izjavio je Marvelov glasnogovornik Brian Reinert. Prvi strip bit će pušten u prodaju 10. rujna.

Di se pojavljuje kao članica grupe mutanata s nadljudskim moćima, a strip daje satirični pogled na slavu i pop kulturu, kaže Reinert.

"Više ih brine stanje na računu nego pomaganje ljudima i spašavanje svijeta", rekao je on. Autor "X-Statixa" Peter Milligan kaže da je pokojna princeza bila "kao naručena" za priču jer je bila "netko tko je poznat po tome što je poznat".

"Na prvi pogled Diana ne izgleda kao likovi iz mog stripa koji lete, teleportiraju se i razaraju na sve strane, no neobična snaga kojom zrači i nakon smrti čini je svakako likom vrijednim istraživanja", rekao je Milligan u izjavi kuće Marvel. "Osim toga, izvrsno izgleda u Spandex odijelu!"

Glasnogovornik Buckinghamske palače nazvao je ideju "zapanjujuće užasnom" te "jeftinim pokušajem unovčavanja Dianine slave i tragičnih okolnosti njezine smrti".