Ang Lee se ipak ne povlači iz stvaranja filmova

Piše:
ponedjeljak, 14.7.2003. 10:45
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ang Lee se ipak ne povlači iz stvaranja filmova TAJVANSKI redatelj Ang Lee opovrgao je tvrdnje da napušta stvaranje filmova te da će već iduće godine početi sa snimanjem nastavka filmova "Tigar i zmaj II" i "Hulk II".

Lee boravi u Taipeiju gdje promovira svoj najnoviji hit "Hulk".

"Stvaranje velikog filma poput "Hulka" je vrlo zamorno pa sam novinarima rekao da sam umoran i da se želim povući. Ali to je samo nešto što kažete kada nešto radite jako dugo. Mislim da ću se oporaviti nakon odmora", rekao je Lee.

"Iduće ću godine obnoviti posao. Planiram snimanje "Hulka II", iako možda neću biti redatelj. Pripreme postoje i za snimanje nastavka "Tigra i zmaja" i mislim da će to biti za dvije godine", dodao je.

Lee (48) je 1978. godine otišao studirati na newyorško sveučilište, a sredinom 80-ih se vratio u Tajvan gdje je 1992. godine snimio svoj prvi filma "Pushing Hands". Nakon toga su uslijedili filmovi "Wedding Banquet" i "Eat Drink Man Women".

Njegov prvi film na engleskom jeziku i prvi veliki uspjeh bio je "Razum i osjećaji" 1995. godine poslije kojeg je snimio "Ledenu oluju" i "Ride With the Devil".

Njegov najveći uspjeh svakako je film "Tigar i zmaj" koji je imao deset nominacija za nagradu Oscar.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije