Australski musclecar će biti nasljednik Calibre

Australski musclecar će biti nasljednik Calibre

VAUXHALL odnosno britanska podružnica Opela službeno je potvrdila da će iduće godine na britansko tržište lansirati sportski model Monaro.

Monaro je model, koji se od 2001. godine prodaje pod markom Holden, a u Australiji je izuzetno popularan. 4.789 mm dugačak model nastao je na osnovi modela Commodore, jedne od izvedenica Opel Omege.

Gabaritni coupe pokreće moćni 5.7-litreni V8, koji razvija maksimalni 245/333 kW/KS pri 5.600 o/min i okretni moment od 465 Nm pri 4.000 o/min. U Australiji je dostupan u dvije izvedbe mjenjača, 6-stupanjskim ručnim odnosno 4-stupanjskom automatikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaro postiže maksimalnu brzinu od 257 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h traje nešto više od 6 sekundi. U slučaju izvedbe s automatskom mjenjačem performanse su osjetno lošije, no pretpostavlja se da ta izvedba uopće neće biti ponuđena Britancima.

Naturalizirani britanski trkač isporučivati će se s bogatim paketom opreme, koji uključuje kožna električno upravljana sjedala, alu naplatke promjera 18 inča, četiri zračna jastuka, klima-uređaj i audio sustav s CD izmjenjivačem.

Najveća prednost Monara nad konkurencijom bi mogla biti doza ekskluzivnosti zbog svega 300 ponuđenih primjeraka, te povoljna cijena. Očekuje se da cijena modela ne bi trebala prelaziti 41.000 eura (Australija 35.000 eura), što je fer cijena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara