Autoshow u Parizu s mnoštvom atraktivnih noviteta

Piše:
petak, 24.9.2004. 14:33
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Autoshow u Parizu s mnoštvom atraktivnih noviteta

SVI KOJI se od 25. rujna do 10. listopada upute u Pariz, i tamo za ulaznicu na salon automobila izdvoje 10 eura, imat će što vidjeti. Ovogodišnji je salon bolji i veći nego ikada. Dovoljno je reći da na njemu Porsche predstavlja novi 911 i Boxster, a Ferrari nasljednika Modene, F430.

>> Tema: Pariz 2004 

Čak i kad nitko drugi ne bi predstavio ništa važno, samo su ova dva automobila dovoljan praznik za srce i dušu svih pravih automobilskih fanatika.

No, osim ova dva rasna supersportaša na sajmu će se predstaviti novi Golf GTI, redizajnirana Alfa Romeo 147, redizajnirana BMW-ova serija 7, itd, itd.

Sportaši će sigurno dominirati, međutim jasno je kako će i ostali, "obični" automobili, tijekom trajanja sajma od svih ljubitelja automobila dobiti pozornost koju zaslužuju.

Napomenimo samo da se ove godine očekuje više od 11.000 novinara iz preko stotinu zemalja, o broju posjetitelja još nema špekulacija, no prije dvije godine Pariz je posjetilo 1,447,753 ljubitelja automobila. Salon se održava u osam hala na 180.000 kvadratnih metara.

Osim automobila i prateće opreme, na sajmu će biti održana izložba u kojoj će se moći vidjeti stripovi koji se bave automobilima i automobilizmom, probne vožnje na off-road stazi, karting staza za djecu, a posjetitelji će imati priliku isprobati veliki broj modela tijekom testnih vožnji.

Karte se mogu kupiti i putem interneta, na adresi http://www.mondial-automobile.com, na kojoj možete vidjeti sve relevantne podatke o salonu, plan izlagača, itd.

Inače, Pariz se održava bienalno s Frankfurtom, čiji je termin također u rujnu. Sajam u Francuskoj svakog puta ima sve više posjetitelja, te je prošli pariški salon automobila, održan 2002 bio posjećeniji od prošlogodišnjih sajmova u Frankfurtu, Detroitu, Genevi i Tokyu.