Banfić&Joksimović - prvi hrvatsko-srpski duet?

Piše:
petak, 9.7.2004. 14:26
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Banfić&Joksimović - prvi hrvatsko-srpski duet? ŠUŠKA se kako će prvi hrvatsko-srpski duet činiti Ivana Banfić i Željko Joksimović, srpski pjevač koji je hrvatskoj javnosti postao poznat s pjesmom Lane s kojom je nastupio na Euroviziji.

Niti Ivana Banfić niti Joksimović ove glasine nisu željeli potvrditi, ali nisu ih niti demantirali.

"Ako postoje dvije osobe koje si odgovaraju bez ikakvih pretenzija, to treba realizirati. Ako je dobra pjesma i uvjeti, pristajem na suradnju s bilo kim na svijetu. Ideja za duet postoji, ali ne želim govoriti o kome je riječ niti bilo što o tome jer još nije sve dogovoreno. Znat ćete kada sve bude gotovo"- kazala je za Večernji list Ivana Banfić.

"Dobivamo puno ponuda od hrvatskih pjevača za duete preko njihovih izdavačkih kuća", rekao je Joksimovićev PR Srđan Novelić-Đizo, te na pitanje radi li se i Ivani Banfić komentirao: "Ne želim potvrditi niti demantirati. Samo ću vam reći da Željko kao glazbenik nikada ne bi ostao gluh da ga kontaktiraju pjevači koji u Hrvatskoj dobro kotiraju, poput Ivane Banfić, a posebno vrhunskog vokala kojega jako poštuje i prati njegov opus - Gorana Karana".

"Vrijeme je da se nama otvori vaše tržište, kao što se albumi vaših izvođača dobro prodaju kod nas. Sljedeći tjedan potpisujem ugovor s Warner Musicom za cijeli svijet, pa tako i za Hrvatsku – prenosi Večernji list riječi Željka Joksimovića, te dodaje kako je član Željkovog pratećeg banda navodno autor nekih Ivaninih pjesama.

Dok je prije nekoliko godina većina hrvatskih pjevača, bolje reći izvođača, govorila kako ne misle ići u Srbiju, danas samo rijetki ostaju pri toj izjavi.

Tony Cetinski, Karma, Vesna Pisarović, Goran Karan, Colonia, Dino Dvornik, Magazin, samo se neki od izvođača koji su nastupali ili planiraju u Srbiji.

"Gdje god se sluša moja glazba i gdje god imam obožavatelje - tamo idem" - kratko je za Večernji prokomentirao Cetinski.

"Karma bi umrla od gladi da nije otišla na drugi teritorij i radila duete sa srpskim pjevačima. Za sada smo radili duet sa Slađanom i nismo opterećeni time. Pa i Hrvati su na Eurosongu pokazali da cijene pjesmu, ne politiku", rekao je Pipi iz Karme.

Danijela Martinović i Jasmin Stavros rijetki su koji ne žele nastupati po Srbiji i Crnoj Gori.

"Radije ću prestati pjevati i bavit se poljoprivredom i ribarstvom negoli ići preko. Nije lova sve.", rekao je Jasmin Stavros, (tko ne zna, pravim imenom -Milo Vasić.)