Beatlesi se vraćaju izvornom zvuku nakon 30 godina

Piše:
četvrtak, 18.9.2003. 16:01
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VIŠE od 30 godina nakon raspada, Beatlesi se vraćaju izvornom zvuku pročišćenom verzijom njihovog klasika, albuma "Let It Be".

"Sve je točno kao što je bilo u studiju. Kao da ste ondje", ocijenio je u četvrtak Paul McCartney album "Let It Be... Naked".

Nakon što je u studijima u Abbey Road digitalnom tehnologijom 21. stoljeća obrađen izvorni album iz 1969., McCartney je rekao: "To je zvuk koji smo mi proizveli u studiju".

Još jedan preostali živući član najpoznatije pop-skupine svih vremena bio je jednako zadovoljan novim izgledom albuma.

"Kad sam ga prvi put čuo, stvarno mi je popravio raspoloženje. Stvarno čovjeka vraća u ona vremena kad smo bili taj bend, Beatlesi", kazao je Ringo.

U priopćenju Apple Corpsa, tvrtke koja ima prava distribucije, kaže se da će album u svjetsku prodaju krenuti 17. studenoga.

Također se navodi da su Beatlesi 1969. izvorno htjeli objaviti album baš tako, bez ikakvih studijskih efekata, ali je situacija izmakla kontroli zbog raspada benda. Produkcije se tad primio Phil Spector i napravio album onakvim kakvim ga svi poznajemo, ali kakav Beatlesi nisu željeli.

Još je jedna promjena u odnosu na album iz 1969. - pjesme "Dig It" i "Maggie Mae" su izbačene, a umjesto njih je uvrštena "Dont Let Me Down".

Uz obnovljeni album obožavatelji Beatlesa moći će uživati i u dodatnom disku s njihovih proba i studijskog rada.