Bentley Continental GT - nova igračka hrvatskih tajkuna

Piše:
ponedjeljak, 22.3.2004. 21:35
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Bentley Continental GT - nova igračka hrvatskih tajkuna

NAJLJEPŠI automobil na svijetu i ujedno najbrži četverosjed na svijetu je i u Hrvatskoj naišao na plodno tlo. Najnoviji model renomiranog britanskog proizvođača je usprkos cijeni većoj od 300.000 eura u svega nekoliko dana našao put do novčanika trojice hrvatskih državljana.

Nakon što je u prošloj godini Željko Kerum kupio Maybach po cijeni većoj od 600.000 eura, a nepoznati Splićanin odabrao Porsche GT vrijedan 667.000 eura za svoje ljetno prometalo, hrvatska moderna bajka se nastavlja. Do danas je uplaćeno ni više ni manje, nego čak tri primjerka Bentley-a GT, piše Jutarnji list.

Za sve one koji ne znaju, Bentley Continental GT je najnoviji proizvod ugledne bitanske marke, koja je inače već neko vrijeme pod kapom VW-a. Za pokretanje najbržeg coupea s četiri sjedala brine se 6.0 W12 motor, koji uz pomoć Twin-turba razvija 560 KS.

Zahvaljujući pogonu na sve kotače, izvrsnoj aerodinamici, i isporuci 610 Nm okretnog momenta pri svega 1.600 o/min, Continental GT je vraški brz. Najnovija igračka Hrvata s podebljim bankovnim računom postiže 100 km/h za samo 4.8 sekundi i juri brznom većom od 318 km/h.

Ipak, ono čime je ovaj sportski automobil privukao kupce je svakako njegov imidž i dokazana ljepota. Istina, titulu najljepšeg automobila na svijetu (L´Automobile piu Bella del Mondo) je osvojio i Bentley Arnage godinu prije, a u Hrvatskoj nije prodan niti jedan njegov primjerak. Stoga ćemo teško povjerovati da su ovaj automobil odabrali iskonski ljubitelji dizajna.

Paralelno s prezentacijom Bentleya, prije nekoliko dana je u hotelu Opera predstavljen i najnoviji model Lamborghinija (Gallardo), koji osnovnom cijenom od 122.000 eura nije pronašao kupca.

Miljenko Nikolić