Bijelo dugme u Beogradu okupilo 200 tisuća ljudi

Piše:
srijeda, 29.6.2005. 00:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Bijelo dugme u Beogradu okupilo 200 tisuća ljudi

KONCERT "Bijelog Dugmeta" u Beogradu, održan u utorak navečer na beogradskom hipodromu, okupio je oko 200 tisuća ljudi iz cijele Srbije i Crne Gore, ali i drugih zemalja regije i protekao je bez izgreda.

Koncert, najavljen za 21 sat, kasnio je 20-ak minuta zbog velike gužve na 120 ulaza na hipodrom i prilaznim ulicama, iako je hipodrom počeo primati publiku već u 15 sati.

"Zvuk je bio katastrofalan, ali atmosfera fenomenalna. Ovo je, s 200 tisuća ljudi, definitivno najveći rock-skup na ovim prostorima", kazao je Hini Petar Janjatović, poznati rock-kritičar iz Beograda.

Pred beogradskom publikom pojavili su se svi članovi "Bijelog Dugmeta" od njegovog osnivanja 1974. godine, uključujući svu trojicu pjevača, Željka Bebeka, Mladena Vojčića Tifu i Alena Islamovića.

Najveći masovni skup još od vremena pogreba Josipa Broza Tita u Beogradu, kako su koncert "Bijelog Dugmeta" najavljivali beogradski mediji, osiguravalo je tri tisuće policajaca i tisuću i pol redara, 13 liječničkih ekipa i vatrogasci, ali izgreda nije bilo.

Koncert u Beogradu, kojega je uživo prenosila beogradska Televizija Pink, posljednji je kojega je ta skupina održala u okviru oproštajne turneje po bivšoj Jugoslaviji. Prije beogradskog, "Bijelo Dugme" je održalo koncerte u Sarajevu i Zagrebu.