Bivša Miss Italije u medicinskoj ekipi pomaže navijačima u Beču

Piše:
petak, 20.6.2008. 18:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Bivša Miss Italije u medicinskoj ekipi pomaže navijačima u Beču

BIVŠA Miss Italije za 2002. godinu, Sussane Zuber, pridružila se konvoju od devet tisuća sanitetskih vozila koja su danas krenula put Beča, kako bi sutra popratili i podržali nogometni susret između Italije i Španjolske.

Radi se o dobrovoljnom udruženju "Country Club rescue White Cross" iz Južnog Tirola, koji jednom godišnje okuplja dobrovoljne sanitetske udruge iz cijele Europe, a ove godine slučajno se poklopilo vremenom i mjestom s održavanjem Europskog prvenstva u nogometu. Podrška susretu između Italije i Španjolske ne dolazi samo iz Južnog Tirola, na put su krenula i sanitetska vozila iz Slovačke, Italije i Mađarske, a voditelj konvoja veliki je nogometni fan, i najveća čast mu je biti u žiži nogometnog zbivanja i pomagati unesrećenim navijačima.

"Drago nam je da smo ovdje, ja bih osobno za nogomet prodao i dušu i tijelo", rekao je i nadodao kako navijači na utakmicama i oko stadiona često traže medicinsku pomoć. "često piju alkohol ili se jednostavno iscrpe i onda traže pomoć medicinskog osoblja. Velika mi je čast pomagati im, a i ovo je velika prilika da promoviramo naš humanitarni rad.

Konvoju su se pridružile i mnoge osobe iz javnog života sklone humanitarnom radu, a najljepša među njima je bivša Miss Italije Sussane Zuber, koja je 2002. godine bila jedna od pet finalistica na izboru za Miss svijeta.

V.V.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije