Bivšeg Supermana zanima liječenje kralježnice u Izraelu

Piše:
ponedjeljak, 28.7.2003. 11:26
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Bivšeg Supermana zanima liječenje kralježnice u Izraelu BIVŠI Superman Christopher Reeve boravit će ovoga tjedna u Izraelu, kako bi proučio način liječenja ozljeda kralježnice u toj zemlji i nastavio kampanju za istraživanje matičnih stanica.

Izrael je glavni centar za istraživanje matičnih stanica, koje nudi nadu ljudima sa ozljedama leđne moždine.

Reeve, koji je paraliziran od vrata na dolje nakon pada s konja 1995. godine, trebao bi u Jeruzalem doputovati u ponedjeljak, objavila je njegova dobrotvorna organizacija.

Tijekom petodnevnog posjeta, on će obići izraelske istraživačke ustanove, domove za invalide i sastati se s Izraelcima koji su ostali paralizirani u terorističkim napadima.

Očekuje se i njegov susret s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, kao i posjet Zidu plača u Jeruzalemu, židovskom svetom mjestu.

Velik broj znanstvenika smatra da bi matične stanice iz ljudskih zametaka mogle pomoći u liječenju brojnih oštećenja i bolesti, od ozljeda kralježnice do dijabetesa i Parkinsonove bolesti.

Američki federalni zakon striktno ograničava istraživanja matičnih stanica, što je Reeve oštro kritizirao, rekavši da na vladu u tom pitanju uvelike utječu pojedine društvene i religijske skupine.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije