BMW specijalno za Kineze produljio seriju 5

Piše:
srijeda, 31.3.2010. 15:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

BMW specijalno za Kineze produljio seriju 5

POVODEĆI se onom kako je kupac uvijek u pravu, ali i činjenicom rapidnog rasta kineskog autotržišta, BMW predstavlja produljenu izvedbu serije 5.

Izrađena u BMW-ovu pogonu u Shenyangu, produljena "petica" nudi komfor predsjedničke limuzine. Povećanjem razmaka između osovina za 140 mm na čak 3.108 mm automobil je probio granicu od pet metara i duljina mu sada iznosi 5.039 mm.

Osim produljenja, limuzinski karakter osigurava i posebno udobna stražnja klupa, posebno razvijena za ovaj automobil, kao i obilje opreme. Tako se mjesta i volje našlo za ugradnju četiri-zonske klime, cjelokupne multimedije, hladnjaka, el. podesivih zavjesica za zaštitu od sunca (i neželjenih pogleda) te stoliće za prihvat prijenosnog računala.

Ponudu čine tri motora, svi odreda redni šestcilindraši u kombinaciji s osamstupanjskom automatikom. Ulazni 523Li pokreće 2,5 motor sa 204 KS, dalje slijedi 3,0 snažan 258 KS, a top izvedbu čini 535Li pokretan 3,0 turbakom snažnim 306 KS.

Recimo još kako je premijera zakazana za 25. travnja kada svoja vrata otvara Auto China, sajam koji se održava u Pekingu, a vrijednim spomena se čini i podatak da je Kina četvrto po veličini tržište BMW-a s prodajom od 90.536 bavarskih automobila.