Brazilke su najtaštije žene na svijetu

Piše:
utorak, 2.9.2003. 19:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Brazilke su najtaštije žene na svijetu

BRAZILKAMA je stalo do vlastitog izgleda više od ostalih žena, a više od polovice ih je spremno na estetsku kirurgiju kako bi poboljšale svoj izgled, pokazala je studija koju je proveo proizvođač kozmetike Avon.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 21,000 žena u 24 zemlje svijeta. Čak 86% Brazilki izjavilo je kako su se "ekstremno trudile na poboljšanju vlastitog izgleda", čak 19% manje od prosjeka ostatka svijeta.

Impresivnih 90% žena iz Brazila opisalo je kozmetičke proizvode kao "esencijalne", a ne luksuzom, dok je istu tvrdnju u ostatku svijeta potvrdilo 77% žena.

Takvu opsjednutost Brazilki vlastitom ljepotom Avon objašnjava "borbom za ulazak na tržište posla na kojem još uvijek dominiraju muškarci".

"Važno je izgledati dobro i osjećati se dobro ako želite upasti u muški svijet businessa" - izjavila je za Reuters direktorica planiranja i marketinga u brazilskoj podružnici Avona, Marcia Gonsales.

U Brazilu je bitno izgledati dobro, što potvrđuje i činjenica da se najveći broj plastičnih operacija po glavi stanovnika obavlja upravo u toj zemlji.