Brit Music Awards: Pobjednici Darkness, Justin Timberlake i Dido

Piše:
srijeda, 18.2.2004. 10:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Brit Music Awards: Pobjednici Darkness, Justin Timberlake i Dido RETRO rokeri The Darkness osvojili su tri britanske glazbene nagrade Brit Music Awards, britanski ekvivalent američkom Grammyju, a Dido i Justin Timberlake dobili su dvije, na svečanoj dodjeli održanoj u utorak navečer u londonskom Earls Courtu.

Londonski bend The Darkness nagrađen je kao najbolja britanska grupa, najbolja britanska rock grupa, a njihov "Permission to Land" dobio je nagradu za najbolji britanski album.

Timberlake je proglašen najboljim stranim pjevačem, a njegov album "Justified" najboljim stranim albumom.

Osim kao najbolja britanska pjevačica, Dido je nagrađena i za najbolji britanski singl. "White Flag" ljubavna je pjesma za koju tvrde da govori o njezinu bivšem dečku Bobu Pageu.

"Permission to Land" album je nadahnut rock glazbom sedamdesetih i osamdesetih. Glazba grupe The Darkness pravi je povratak stadionskom rocku, a poznati su i po svojim intenzivnim scenskim nastupima.

"Ovo je strahovito velika čast i golem uspjeh... Moram reći da mi vjerojatno i jesmo najbolji britanski bend", rekao je okupljenima frontman Darknessa Justin Hawkins. "Moramo zahvaliti svim svojim roditeljima što su nam ostavili dar rocka".

Hawkins je u perjem ukrašenom kombinezonu otpjevao hit "I Believe in a Thing Called Love". Pozornica je izgledala kao podvodna Atlantida, a na vrhuncu nastupa Hawkins je podignut u zrak na neonskome stupu koji je bljeskao.

"Oho, dvaput iste večeri", rekao je Justin Timberlake. "Ovo je strašno. To mi je tek prva ploča, dakle, nemojte me zaboraviti".

Dido je unaprijed snimila zahvalu obožavateljima. "To je veoma osobna pjesma. Nije je bilo lako ni napisati ni pjevati i zato je sve ovo još divnije".

I grupa Busted dobila je dvije nagrade, za najveću britansku nadu i najbolju pop grupu.

The White Stripes proglašeni su najboljom stranom grupom, američki rapper 50 Cent najveća je strana nada, a Basement Jaxx nagrađeni su kao najbolja britanska dance skupina.

Grupa Duran Duran nagrađena je za svoj izniman doprinos glazbi. Nakon što im je Timberlake uručio nagradu oni su odsvirali potpuri svojih najvećih hitova.

Beyonce je nagrađena kao najbolja strana pjevačica. Britanskim je obožavateljima ovako zahvalila: "Meni je ovo drugi dom".

Nagrada za najboljega britanskoga solo pjevača otišla je Danielu Bedingfieldu koji nije bio na dodjeli jer se u Novom Zelandu oporavlja od prometne nesreće.

Black Eyed Peas, Busted i Beyonce nastupili su na dodjeli Brit Awardsa. Beyonce je bila u bijeloj haljini Roberta Cavallija s dijamantima vrijednima 475 tisuća dolara.

Hip-hop duo OutKast najavio je Beyonce koja se na pozornici pojavila u oblaku dima i otpjevala svoj hit "Crazy in Love".