Britanski UFO lovci nakon 28 godina odustali od potrage za vanzemaljcima

Britanski UFO lovci nakon 28 godina odustali od potrage za vanzemaljcima

28 GODINA nakon što su deseci svjedoka, od čega i deset policajaca, na nebu iznad područja Windermere kod Cumbrie vidjeli nepoznati leteći objekt oblika dijamanta, britanski su lovci na nepoznate leteće objekte (UFO-e) prekinuli istragu oko nepoznate letjelice.

Viđenje iz Windermere jedno je od najpoznatijih britanskih viđenja UFO-a, a i dan danas postoje svjedoci koji tvrde kako su te noći, 28. kolovoza 1977. godine, vidjeli leteći objekt dijamantnog oblika i sličnog brodu katamaranu. Jedan je svjedok letjelicu vidio kako lebdi iznad ceste A592, nakon čega se uputila visoko u nebo iznad područja obližnjeg Morecambea.

Iako UFO lovci nisu uspjeli prikupiti nikakve dokaze o ovom viđenju, osim izjava vidioca, slučaj iz Windermere, poznat po i dva ogromna jaka svjetla, ostat će kao jedan od najpoznatijih u britanskoj UFO povijesti, piše britanski Independent.

List piše kako je u Britaniji rapidno opalo viđenje UFO-a, te ističe koncidenciju između prestanka emitiranja tv serije X-files s Mulderom i Scully u Britaniji i smanjenjem broja prijava viđenja UFO-a. Tako je 2003. godine u Velikoj Britaniji zabilježeno 60 prijava o viđenju UFO-a, dok ove godine nije zabilježen niti jedan slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom podatku u prilog ide i činjenica kako su znatno opale vojne vježbe britanske vojske, koje su inače "odgovorne" za prosječno 90 posto navodnih viđenja UFO-a. Vojska, naravno, o svemu šuti, a samo nekolicina upućenijih zna za tajne projekte letjelica koje su slučajni promatrači opisali kao UFO.

Da je situacija s UFO viđenjima doista "u krizi", svjedoči i podatak kako je poznati britanski časopis UFO Magazin zatvorio svoje uredništvo nakon 25 godina izdavanja, a sa svojevremeno 35.000 prodanih kopija, časopis je bio jedan od najprodavanijih listova na temu UFO-a.

Možemo li na kraju zaključiti da je možda i vanzemaljcima već dosadilo dolaziti na Zemlju, ili je čovječanstvo jednostavno postalo toliko tehnološki razvijeno da se više ne zna što je na nebu proizvod ljudskih ruku a što "vanzemaljaca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara