BRITANSKOM GLUMCU MICHAELU CAINEU PLOČA DRAŽA OD OSCARA

Piše:
petak, 3.10.2003. 13:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Britanski glumac Sir Michael Caine svečano je u četvrtak otkrio plavu ploču na zgradi u kojoj je rođen u južnom dijelu Londona, izjavivši pri tom da mu je draža od Oscara, javlja BBC. L

Dvostruki dobitnik nagrade Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti srdačno je dočekan pri posjetu lokaciji nekadašnje bolnice Sv. Olafa u Rotherhitheu.

"Dobio sam nekoliko priznanja u svojem životu, ali ovo mi je definitivno najveće", rekao je glumac.

Sir Michael (70) stigao je 30 minuta ranije kako bi se mogao provozati starim kvartom zajedno sa suprugom Shakirom.

"Mogu dobiti i svoju zvijezdu da holivudskom šetalištu slavnih, no to mi ništa ne znači, dok ovo ne bih propustio ni za što na svijetu", dodao je Caine.

U svojoj bogatoj glumačkoj karijeri Sir Michael je osvojio dva puta Oscara za najbolju sporednu ulogu, i to u filmovima "Hannah i njezine sestre" (1986.) i "Kućna pravila" (1999.).

Također je tri puta bio nominiran za najbolju glavnu mušku ulogu u filmovima "Alfie" (1966.), "Njuškalo" (1972.) i "Odgajajući Ritu" (1983.).

Caine je rođen kao Maurice Micklewhite 1933. u međuvremenu srušenoj bolnici od koje je danas ostala samo kućica na ulazu u dvorište.

Glumac, koji je već godinama prvak britanske kinematografije, rekao je da bi želio snimiti što više filmova u V. Britaniji, no čini se da "ih nema previše".

Caine je upravo završio film "The Statement", o nacističkom ubojici koji sam postaje meta.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije