Cate Blanchett je seksi i kao muškarac

Piše:
srijeda, 22.8.2007. 18:21
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Cate Blanchett je seksi i kao muškarac

OSKAROVKA Cate Blanchett svojom nevjerojatnom preobrazbom u kantautora Boba Dylana ugodno je iznenadila svoje obožavatelje, ali i filmske kritičare - skeptici koji isprva nisu vjerovali da će se poznata glumica nakratko doista postati legendarni pjevač u fazi iz 60-ih godina prošlog stoljeća nemalo su se iznenadili ugledavši fotke sa snimanja filma "I'm Not There".

"Uvijek sam voljela glazbu Boba Dylana, ali prilično sam uplašena što se tiče ovog projekta, opila me ta nevjerojatna atmosfera", kaže Cate Blanchett o novom projektu u kojem glumi Boba Dylana sredinom prošlog stoljeća.

"Gledala sam njegovu press konferenciju iz 1965. godine, i samo sam mislila - o Bože, pa ja obožavam ovog čovjeka. Najgora stvar koja se glumcu može dogoditi u ovakvom projektu jest da se zaljubi u lika kojeg igra, ali ja zapravo ne glumim Boba Dylana. Moj se lik zove Jude, tako da opasnosti nema", dodaje ljepotica koju sve više ptuje i modna kritika, nazivajući je "novom ikonom stila".

Film "I'm Not There" jedinstveno je autobiografsko ostvarenje u kojem Boba Dylana, uz Cate, glume i Richard Gere te Heath Ledger. Prikazuje ranu fazu njegove uspješne karijere, početke u folk glazbi, kontroverzni prelazak na rock sredinom 60-ih, nesreću na motociklu te svojedobno povlačenje iz javnosti.

Obzirom da članovi Američke akademije filmske umjetnosti "padaju" na dobre glumačke preobrazbe, Cate Blanchett već se spominje kao jedna od favoritkinja za Oscara sljedeće godine, i to prije nego li je film uopće krenuo u distribuciju diljem svijeta. Cate se, podsjećamo, može pohvaliti zlatnim kipićem - osvojila ga je 2004. godine za ulogu Katarine Hepburn u "Avijatičaru".

D.K.
Foto: Daily Mail