Coelho našao scenarista za "Alkemičara"

Piše:
utorak, 2.9.2003. 12:19
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Coelho našao scenarista za "Alkemičara" BRAZILSKI pisac Paulo Coelho vjeruje da je nakon 10-godišnje potrage našao scenarista koji će njegovu knjigu "Alkemičar" dovoljno vjerno prenijeti na filmska platna.

Coelho, jedan od najčitanijih pisaca na svijetu, čije su knjige prodane u gotovo 40 milijuna primjeraka na 56 jezika, proveo je jedno desetljeće pažljivo proučavajući filmske scenarije prije nego je pronašao onaj koji mu odgovara.

"Po prvi put, u Fishburneovom slučaju, svidjelo mi se što sam pročitao", rekao je 56-godišnji Coelho.

Laurence Fishburne, koji je glumio u "Matrixu", napisat će scenarij za "Alkemičara", režirat će ga i glumiti u njemu.

To je priča o mladom španjolskom pastiru u vrijeme rimokatoličke inkvizicije koji je putovao do piramida u Egiptu u potrazi za blagom.

Koristeći se Coelhovim burnim životnim putem, knjiga je također put samospoznaje i osvojila je srca čitatelja širom svijeta.

Warner Bros Pictures, koji je otkupio filmska prava početkom 90-ih godina, planira započeti sa snimanjem u Jordanu do kraja ove godine, a predviđeno je da film dođe u kina 2004.

Britanski glumac Jeremy Irons i američka pop ikona Madonna igraju glavne uloge u filmu za čije je snimanje predviđeno 80 milijuna dolara.

"Od 1993. odbijam scenarije. Mislim da Warner Brothers nije želio koristiti tekst ako ga pisac knjige javno kritizira", rekao je Coelho.

Dodao je da je to jedina njegova knjiga koja će biti adaptirana za film.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije