Concept S2 - otvoreni užitak iz Suzukija

Piše:
srijeda, 24.9.2003. 16:02
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Concept S2 - otvoreni užitak iz Suzukija

SUZUKI je prije nekoliko dana predstavio koncept mini-roadstera, čiji prvi primjerci će se zakotrljati već iduće godine. Sudeći po reakcijama u Frankfurtu, hit za iduće ljeto je poznat.

Nakon što je  2002. godine na salonu automobila tvrtka predstavila Concept S i oduševila publiku, u Suzukiju su odlučili razviti još jedan koncept i tako najaviti skori pohod na tržište tzv. fun automobila. S obzirom da Suzuki posjeduje višegodišnje iskustvo na polju malih automobila, a dokazao se i na brojnim natjecanjima, u uspjeh novog ljepotana ne treba sumnjati.

Concept S2 je projekt malenog kabrioleta, koji usprkos skromnim gabaritima, posjeduje stražnju klupu tj. sveukupno četiri sjedala. Kako kažu u Suzukiju, riječ je o automobilu, koji je mali samo u pogledu gabarita, dok u svemu ostalome, a posebno u pruženom užitku i zabavi, nudi više od bilo kojeg veliko serijskog automobila.

Najatraktivniji Suzuki broji 3.695 mm u duljinu, 1.730 mm u širinu i 1.490 mm u visinu. Kompaktne dimenzije i atraktivni dizajn mogli bi biti magnet za mlađu klijentelu željnu pokazivanja dokazivanja, ali i one zrelije, koje žele samo čisti užitak u vožnji. Bilo kako bilo, svi će znati cijeniti trodijelni krov pokretan elektromotorom, koji u hipu kompakt transformira u kabriolet.

Podaci o pogonskom agregatu su vrlo oskudni. Tvrtka tek navodi da je u koncept ugrađen 1.6-litarski 16V benzinski agregat, čija snaga se na prednje kotače prenosi putem 6-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača. Dovoljno je reći daje korišteno znanje iz JWRC-a, gdje Suzuki igra bitnu ulogu, te obećanje vodstva, da će i serijski model biti dostupan u sportskoj izvedbi.

Kad je u pitanju interijer, koncept donosi gomilu zanimljivih detalja. Dvobojna kožna unutrašnjost je prošarana kromiranim detaljima, a središnje mjesto zauzima golemi 13-inčni LCD zaslon koji prikazuje sve relevantne parametre. Ugrađeni DVD satelitski navigacijski sustav podržava brojne funkcije, među kojima i pozicioniranje vozila u odnosu na susjedne sudionike u prometu, vremensku prognozu, komunikacije i sl. Ništa manje atraktivno nisu riješeni mjerni instrumenti ispred vozača, koje također karakterizira tehnologija "tekućih kristala".

I za kraj spomenimo da je prolazak menijima  ovog zahtjevnog sustava olakšan uz pomoć virtualnog vodiča u obliku ženskog lika, koji vas vodi kroz sve opcije.