Crawford, teksas - Bijela kuća na zapadu

Piše:
ponedjeljak, 6.1.2003. 12:34
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

AMERIČKI predsjednik George W. Bush veliki dio svoga radnog vremena provodi na svom izoliranom teksaškom ranču, zbog čega je taj posjed pretvoren u svojevrsnu Bijelu kuću na američkom zapadu.

´Prairie Chapel Ranch´ u Crowfordu, kojeg Bush toliko voli i koji se proteže na 1600 rali, opremljen je neoubičajenim prerijskim dodacima koji omogućavaju nesmetano obnašanje predsjedničkih dužnosti i u središtu Teksasa.

Bushovi suradnici su se pobrinuli i za razne sitne pojedinosti kojima nastoje odagnati i najmanju javnu sumnju da predsjednik države prečestim boravcima u prirodi zanemaruje političke obaveze. Tako se na ranču posvuda mogu vidjeti ovalni plavo-bijeli predsjednički pečati. Ali za to imaju i dobar razlog. Bush je, naime, u dosadašnjem mandatu proveo 141 dan ili više od četiri mjeseca na svom teksaškom imanju.

Stoga su i neke prostorije u glavnoj zgradi na ranču preuređene i opremljene kako bi odgovarale potrebama nekih Bushovih suradnika i savjetnika, koji su uvijek s njim. Dodani su i posebni aneksi za uvijek budnu službu sigurnosti, vojnu pratnju i liječnike.

Za novinare i ostalo nužno, ali i relativno brojno osoblje Bijele kuće koje s Bushom svako toliko privremeno seli u Teksas, sagrađene su i posebne nastambe na samoj granici imanja. Naravno, na ranč su dopremljena i sva tehnička pomagala kako bi Bush uvijek bio u maksimalnom kontaktu s Washingtonom.