Crtana parodija hrvatskih vijesti u stilu "Beavisa i Buttheada"

Piše:
srijeda, 19.1.2005. 15:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Crtana parodija hrvatskih vijesti u stilu "Beavisa i Buttheada"

KRAJEM siječnja bi na Novoj TV trebalo započeti emitiranje humoristične crtane serije "Laku noć Hrvatska", svojevrsne parodije na informativne emisije na hrvatskim televizijama.

Svaka emisija imat će tri glavna dijela: dnevnik, sport i vrijeme. Sva tri elementa emisije imat će svoje voditelje koji najavljuju priloge i razgovaraju s gostima.
 
Uz tri glavna dijela "Laku noć Hrvatska" imat će i  svoje stalne rubrike koje će biti raspoređene prema danima u tjednu, primjerice tjedni izvještaj s burze, s tržnice, s Kaptola, iz Sabora, tjedni savjet itd. Dakle, teme neće biti samo iz političkog života Hrvatske, već će obuhvaćati estradu, znanost, kulturu, odnosno sve što je aktualno u Lijepoj našoj.

Da bi sve bilo vjerno originalu i promidžbeni program je sastavni dio svake emisije. Bit će tu reklamnih spotova kao parodija na reklame koje svakodnevno gledamo, ali i novi duhoviti spotovi koji oglašavaju stvarne proizvode.

Kako doznajemo, "Laku noć Hrvatska" u nekim elementima podsjeća na popularni MTV-ev crtić "Beavis & Butthead", što se vidi i iz priloženih slika.

Tako se Nova TV, uz pomoć produkcijske kuće Croatia Film, uključila u borbu za ljubitelje kvalitetnog domaćeg humora u crtanoj formi, dakle u segmentu programa u kojem su dosad dominirali HTV-ovi "Zlikavci".

Nadajmo se samo da "Laku noć Hrvatska" neće previše smetati don Kaćunka i njegove istomišljenike.