Čudo iz Chicaga: Amber pretrčala 42 kilometra u 39. tjednu trudnoće, potom rodila

KLJUČNI PODACI
  • Amber Miller rekreativka je iz Chicaga
  • U nedjelju je pretrčala maraton od 42 kilometra
Piše: B.M.
utorak, 11.10.2011. 08:25
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Čudo iz Chicaga: Amber pretrčala 42 kilometra u 39. tjednu trudnoće, potom rodila

Foto: Ilustracija

AMBER MILLER je rekreativka iz Chicaga, a u nedjelju je pretrčala maraton od 42 kilometra. Ništa čudno u tome ne bi bilo da ga Amber nije pretrčala u 39. tjednu trudnoće. Nakon pretrčanog maratona 27-godišnja rekreativka je dobila trudove te je nekoliko sati kasnije rodila zdravu djevojčicu June. "Meni je to bilo sasvim normalno, ionako sam do maratona trčala svaki dan. Luda sam za trčanjem", izjavila je.

Na maraton u Chicagu prijavila se nekoliko dana prije nego što je saznala da je trudna, a nakon toga nije htjela odustati. Liječnik joj je dopustio da otrči samo pola maratona, a drugu polovicu je prohodala. Cijelo vrijeme je pila mnogo tekućine i usput jela.

Trku je završila za šest i pol sati, no bila je zadovoljna. Nije čula nikakve negativne komentare, a ovo joj nije bio prvi maraton otrčan u trudnoći. U ovoj i u prošloj trudnoći već je trčala, a liječnici se slažu da je Amber prava rijetkost. Nije poznato dosad da je ijedna žena otrčala utrku dugu 42 kilometra. Miller je izjavila i da bi sve opet ponovila jer smatra da je sjajna priča to što je uspjela roditi i otrčati maraton u isti dan.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije