Disney spriječio podružnicu Miramax da distribuira film u kojemu se kritizira Bush

Disney spriječio podružnicu Miramax da distribuira film u kojemu se kritizira Bush
AMERIČKA kompanija Walt Disney zabranila je svojoj podružnici Miramax da distribuira dokumentarac u kojemu se žestoko kritizira predsjednik George W. Bush, redatelja Michaela Moora koji je poznat po svojim protubushovskim pamfletima, ustvrdio je u srijedu redatelj na svojoj internetskoj stranici.

"Disney je zaustavio distribuciju mog novog filma", kazao je Moore u pismu upućenom njegovim "prijateljima" na web-siteu michaelmoore.com.

Novi dokumentarac Michaela Moorea pod nazivom "Farenheit 911", koji se natječe za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu što počinje sljedećeg tjedna, osuđuje Bushovu politiku koja je prethodila atentatima od 11. rujna 2001. U njemu je pokazao kako su Bushova obitelj i njegovi bliski suradnici bili povezani s najvažnijim saudijskim obiteljima, među kojima je i obitelj Osame bin Ladena, vođe Al-Qaide.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film otkriva kakvu je ulogu američka uprava imala u evakuaciji članova Bin Ladenove obitelji nakon atentata 11. rujna 2001., za koje je odgovornost preuzela Al Qaida i u kojima je u Sjedinjenim Državama smrtno stradalo gotovo tri tisuće ljudi.

(Hina) xvrad yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara