Djeca rođena u svibnju su sretnija?

Piše:
četvrtak, 15.4.2004. 11:16
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Djeca rođena u svibnju su sretnija? OSOBE rođene u svibnju smatraju se najsretnijima, dok osobe rođene u listopadu nemaju tako optimističan pogled na svoj život, pokazalo je istraživanje britanskog psihologa.

Više od 40.000 ljudi poslalo je putem interneta Richardu Wisemanu sa Sveučilišta u Hertfordshireu datum svojega rođenja kao i odgovor na pitanje koliko se smatraju sretnima ili nesretnima.

Polovica rođenih u svibnju može se svrstati u kategoriju "sretnih", što je najveći postotak po svim mjesecima, dok se od rođenih u listopadu sretnima smatra 43 posto.

"To bi moglo biti povezano s drukčijom brigom roditelja o bebama tijekom ljeta ili zime", rekao je Wiseman koji je već prije istaknuo da se mora uzeti u obzir i utjecaj vanjske temperature na embrije i novorođenčad.

"Ipak, osobe rođene u zimskim mjesecima mogu postati sretnije ako budu optimističnije i ako se potrude iskoristiti što više prilika koje im se pojave u životu", rekao je.

Wiseman, koji je 2003. objavio knjigu pod naslovom "Faktor sreće", ovo je istraživanje proveo uz pomoć Jayantija Chotaia sa švedskog sveučilišta Umea koji je već prije dokazao da osobe rođene u zimi pokazuju manje istraživačkoga duha od osoba rođenih u ljetnim mjesecima.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije