Duran Duran razveselili Britance ponovnim okupljanjem

Piše:
srijeda, 15.10.2003. 12:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Duran Duran razveselili Britance ponovnim okupljanjem

ORIGINALNA postava pop skupine Duran Duran nastupila je u utorak navečer u Britaniji prvi put nakon 18 godina i pred oduševljenom publikom obnovila zvuk osamdesetih.

Sada 40-godišnjaci, nekadašnji su ljepotani londonsku publiku uzbudili klasicima poput "Rio", "Save a Prayer" i "Wild Boys".

Pjevač Simon Le Bon bestidno je otkrio trbuščić i plesao, cupkao i skakao u zrak - sve puno manje pustolovno nego prije dva desetljeća. Njihao je stalak mikrofona, a u jednom je trenutku čak razbio def.

Skupina Duran Duran bila je predvodnica vala Novih romantičara. Oni su proslavili olovku za oči, izbijeljenu plavu kosu i sumoran izgled.

Na koncertu u utorak na bis su otpjevali "Girls on Film", a na publiku, uglavnom tridesetogodišnjake, spustio se val šljokica.

Petorica glazbenika, Le Bon, Nick Rhodes, Andy Taylor, John Taylor i Roger Taylor prerasli su frizure i odjeću iz osamdesetih, ali na koncertu je bilo i vrištanja obožavatelja, što je podsjetilo na dane kad su njihova lica gledala s postera u spavaćim sobama mnogih tinejdžerki.

Vrištanje se pojačalo kad je Le Bon poljubio Johna Taylora, posve u skladu s najnovijim zvjezdanim hirom, cmakanjem na bini.

"Bolji povratak nismo mogli imati", rekao je Le Bon publici.

Obožavatelji su suvereno pjevali stare hitove poput "Hungry like a wolf", a nešto su nesigurniji bili na novijim pjesmama, nastalima otkad se prije koju godinu band ponovno okupio.

Iznenadni londonski koncert, nakon niza nastupa u Japanu i Sjedinjenim Državama, privukao je veliko zanimanje publike, a svih dvije tisuće karata prodano je za manje od pet minuta.

Karte su se prodavale na internetu za 200 funti (oko 330 dolara). Duran Duran nastupao je zadnjih godina i u Britaniji, ali nijednom u izvornoj postavi.

U srijedu Duranovci nastupaju u Londonu na dobrotvornoj priredbi "Fashion Rocks", zajedno sa zvijezdama poput Robbieja Williamsa i Ozzyja Osbournea, a poslije s Williamsom idu na turneju po Australiji.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije