Dva Rolls-Royce Phantoma za najluksuzniji hotel na svijetu

Piše:
srijeda, 11.8.2004. 14:34
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Dva Rolls-Royce Phantoma za najluksuzniji hotel na svijetu

BURJ AL ARAB, jedini hotel na svijetu sa sedam zvjezdica, koji je otvoren 1999. godine u Dubaiju, prije nekoliko dana je povećao flotu službenih automobila za dva nova super-luksuzna Rolls-Royce Phantoma.

Na ceremoniji održanoj u samom hotelu ključeve novog automobila osobno je Luc Delaflosu, generalnom direktoru hotela, uručio šef Rolls-Roycea, gospodin Karl-Heinz Kalbfell. Odanost ekskluzivnoj britanskoj marki traje od samog otvaranja hotela, a do danas je flota narasla na točno deset automobila.

Oba nova Phantoma su naručena u Arctic bijeloj boji s Navy plavom unutrašnjosti. Prvi primjerak je već isporučen, dok će drugi automobil u Dubai stići do kraja godine.

Više o PhantomuPhantom je najnoviji model tvrtke lansiran početkom 2003. godine. Karakterizira ga vrhunska ručna izrada i vrlo visoki standardi kvalitete. Kombinacija tradicionalnog imidža marke i vrhunske tehnologije čini ovaj automobil jedinstvenim u svijetu.

Automobil iz snova je dugačak 5.834, širok 1.990 i visok 1.632 mm. Kako automobil posjeduje međuosovinski razmak od čak 3.750 mm što je duljina prosječnog gradskog automobila, o ponudi prostora i udobnosti je suvišno govoriti.

Za pokretanje dvije i pol tone teškog automobila brine se 6.7 V12 benzinski motor od 338/460 kW/KS i 720 Nm. Ovako motorizirani Phantom do 100 km/h ubrzava za 5.9 sekundi i postiže maksimalnih 240 km/h, dok se potrošnja goriva kreće od 11 do 24.6 l/100 km.

Miljenko Nikolić