Dvojica američkih DJ-a otpušteni zbog sprdanja s rezanjem glave Amerikancu u Iraku

Piše:
subota, 15.5.2004. 06:30
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

DVOJICA DJ-a na radijskoj postaji u Portlandu (Oregon) dobila su otkaze nakon što su se u svojoj emisiji sprdali na račun nedavnog stravičnog zločina kada su islamski militanti u Iraku odrezali glavu Amerikancu Nicku Bergu, objavila je uprava radio postaje u petak.

Voditelji emisije, koji su slušateljima poznati samo pod nadimcima "Marconi" i "Tiny", i njihov producent najureni su nakon jutarnjeg showa emitiranog u četvrtak u kojem su uz smijeh i glazbu u pozadini uzastopno puštali snimku Bergovih krikova dok mu fanatici režu glavu.

"To je daleko prevršilo svaku mjeru bezosjećajnosti i odvratnosti prema bilo čijim mjerilima", izjavio je Clark Ryan, potpredsjednik tvrtke vlasnika radio postaje. Dodao je kako je postaja primila brojne prosvjede preneraženih slušatelja.

Marconi se u petak ispričao u audio poruci na svojoj web stranici. "Govorio sam puno gluposti na radiju, no ovo je bila najnepriličnija stvar koju sam ikada napravio i sramim se zbog toga", kazao je.

Marconi i njegov partner Tiny i prije su bili poznati po okrutnim šalama zbog kojih su "zaradili" ukore svojih poslodavaca, no na postaji su smatrali da je njihov provokativni humor nužan za privlačenje mlađih slušatelja.