Dvornik: Ako sam i pričao s Batom, bio sam toliko pijan da se ničeg ne sjećam

Piše:
petak, 30.7.2004. 17:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Dvornik: Ako sam i pričao s Batom, bio sam toliko pijan da se ničeg ne sjećam

BORIS DVORNIK demantirao je medijske informacije o pomirenju s Batom Živojinovićem. Iako Dvornik priznaje da je možda i razgovarao s Batom, tvrdi da je u tom trenutku bio toliko pijan da se ne sjeća ničeg.

Kako je legendarni hrvatski glumac izjavio u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, iz ljubavi prema Hrvatskoj i poštovanja prema pokojnom predsjedniku Tuđmanu, nikad se neće pomiriti s Batom Živojinovićem, koji je još uvijek aktivni član Miloševićevog SPS-a.

Što se tiče medijskih napisa o pomirbi dva stara prijatelja, Dvornik tvrdi da se radi o "čistoj novinskoj laži“, što nam je, ruku na srce, malo teško za povjerovati, naročito ako se uzme u obzir da je Večernji list, koji nema baš reputaciju tabloida, prenio Dvornikovu izjavu vezanu za pomirenje.

„Prijateljstva između Bate Živojinovića i mene neće biti! Nikada! Svoju rič koju sam da prije 15 godina pogazit neću. Lagali su svi oni koji su najavljivali naš susret u Srbiji, u njegovoj vikendici u Koraćici, a toga neće biti niti u mojoj Hrvatskoj.“ – kazao je Dvornik novinarki Slobodne Dalmacije.

„Prevaren sam, iskoristili su moj boravak u Kotoru, gdje sam snimija turističko-promidžbeni spot. Sve više mislim kako su me tamo pozvali samo da bi povezali mene i Batu Živojinovića, i tako napravili dobar reklamni trik. Priču o meni i Živojinoviću ovim ću završiti i više nikada o tome, dok sam živ, pričat neću.“

Dvornik je objasnio kako je u vrijeme navodnog telefonskog razgovora s Batom Živojinovićem bio „toliko pijan nije znao što se događa.“

„Na snimanje spota, u kojem je trebao glumit i Ljubiša Samardžić, prista sam samo zbog honorara od osam tisuća eura, koji sam dobija za jednodnevni rad. Nakon obavljenog posla, otišli smo na večeru. S te se večere sjećam jedino da sam se već nakon sat vremena toliko napija da više nisam zna šta se događa. A važno je reć i da dugo, dugo prije toga nisam pija alkohol. Ujutro sam se u svojoj sobi probudija na kauču umisto u krevetu, u robi od prethodne večeri koju nisam ni skinija, i zna sam samo da se moram toga dana zaputit u Split.“ – kazao je glumac, pa dodao: „Bija sam skroz mamuran, ne sjećam se ni tko me, a ni kada, doveja u sobu i polega na kauč. Tek su mi na doručku kazali kako sam na večeri telefonski razgovara s Batom Životinjom, no odgovorno tvrdim kako se ne sjećam ama baš niti jedne riči koju sam s njim izminija. Da mi oni nisu ujutro rekli kako sam priča s Batom, ne bi uopće zna da se to dogodilo. O.K., možda sam ja stvarno i priča s Batom, zna se meni dogodit da se napijem i posli toga se ničega ne sićam. Ali bez obzira na sve, od našeg pomirenja nema ništa.“ – pojasnio je Dvornik.

Glumac je još dodao kako je, kad je saznao da su svi mediji objavili informaciju o pomirenju dva stara prijatelja, nazvao Batu u Beograd i rekao mu: „Bato, nema ništa od toga!“

„On je odmah sve shvatio i rekao samo „dobro“. Pitao  me još jesu li hrvatske novine šta pisale o tome. I to je bilo to. Basta.“ – izjavio je Dvornik.

Boris Dvornik, koji je s Batom u vrijeme bivše SFRJ glumio u partizanskim filmovima, tvrdi kako zbog svojih uvjerenja ne može oprostiti Bati za riječi koje je izgovorio za vrijeme Domovinskog rata.

„Uvijek sam bija i osta vjeran svojoj Hrvatskoj. Tada sam rekao Bati, a kažem mu i sada, ako je on još predstavnik zločinačke Miloševićeve stranke, e pa kako bi se onda ja s njim moga pomirit. Ja mu to neću oprostit nikad, i nema te sile koja bi me natjerala da zgazim sve što sam reka. Ma koji odlazak u Srbiju, nema od toga ništa. Ja samo želim živjeti kao i do sada. A da bi živija časno i ustrajno, e tada moram stajati iza svojih riči. Što sam reka, reka sam. I to je to.“ – zaključio je Dvornik.

N.B.