Eduardo privatno: Hrvatska mi je omogućila sve što sam danas i želim joj vratiti!

Eduardo privatno: Hrvatska mi je omogućila sve što sam danas i želim joj vratiti!

POZNATA Ronaldova klinika R-9 u Rio De Janeiru već je dva i pol mjeseca drugi dom Eduarda da Silve, koji se u rodnom Brazilu zajedno s obitelji oporavlja od ozljede. "Brazil mi se svidio od prve. Odgovara mi klima, more i sunce, a i ovdje je Lorena puno više vani, dok je u Londonu vrijeme uglavnom provodila u stanu. Ne bojim se stanovati tu, vozim rutama koje znam. Ne idem, primjerice, na Copacabanu, jer je poznato da tamo zbog turista ima svega ili u kvartove koji su na lošem glasu", rekla je tjedniku Extra Eduardova supruga Andrea te je dodala kako ne zna "gdje će i što će" nakon njegovog oporavka.

Eduardo i Andrea da Silva nedavno su u Riju, u elitnoj četvrti Recreivo, kupili kuću, a ne smetaju im, kažu, ni brojne opasnosti zbog kojih se gradom voze u blindiranom automobilu. Poznati nogometaš veliki dio dana provodi u teretani, na rehabilitaciji i u bazenu, a Andrea se bavi dvogodišnjom kćeri Lorenom, po kojoj su nazvali novu kuću. Eduardova ozljeda sad je, priča Andrea da Silva tjedniku Extra, daleko iza njih: "Hvala dragom Bogu, ali ja se više tog lošeg perioda uopće ni ne sjećam, zaboravila sam ga. Pomogli su nam naši najbliži, nikad nismo u tom periodu bili sami. To su ljudi koji su razumjeli našu bol i samim time je brže prošla", kaže Eduardova supruga.

"Kao da Bog nije htio da idemo dalje. Sada to trebamo zaboraviti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su po pitanju Eduardovog oporavka jako pozitivni - kažu da bi već u kolovozu trebao početi s treninzima, iako se oko nogometa počeo živcirati puno ranije, naravno, već u prvim minutama Europskog nogometnog prvenstva, kojeg je vjerno pratio putem malih ekrana. "Dečki su igrali sjajno. Mene to nije iznenadilo, jer znam koliko imamo jake igrače pojedinačno, ali i jak tim. Eto, na kraju je tako ispalo. Nije bilo sreće. Kao da Bog nije htio da idemo dalje. Sada to trebamo zaboraviti", rekao je Eduardo o "pehu stoljeća" na Euru.

Iako ih je životni put već nanio van granica Lijepe naše, Eduardo i njegova supruga ističu kako će se u Hrvatsku, pa i Brazil, uvijek vraćati. "Prije svega sam profesionalac, a i Hrvatska mi je omogućila sve ovo što sam danas i želim joj to nekako vratiti", zaključuje nogometaš.

M.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara